Hozzávalók: |
Elkészítés: |
2 csokor piros retek, 2 csokor zöldhagyma, 1 fej kemény saláta, 2 fej lila karalábé, az öntethez:, 1 csokor kapor, 2 dl joghurt, 2 kemény tojás sárgája, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor, ízlés szerint só |
A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt felkarikázzuk, a hagymazöldet a saláta mártásához félretesszük. A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra tépjük vagy vágjuk. A karalábét hámozás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és az olajat, hozzátesszük a felkarikázott hagymazöldet, a megmosott és lecsöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojássárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük. A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes. |