recept: Kapros nyári saláta, Kifőzde
Kapros nyári saláta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 csokor piros retek,
2 csokor zöldhagyma,
1 fej kemény saláta,
2 fej lila karalábé,
az öntethez:,
1 csokor kapor,
2 dl joghurt,
2 kemény tojás sárgája,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál cukor,
ízlés szerint só


A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mind­kettőt felkarikázzuk, a hagymazöldet a saláta mártásához félretesszük.
A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csí­kokra tépjük vagy vágjuk.
A karalábét há­mozás után az almareszelő durva fokán le­reszeljük.
Turmixgép poharába öntjük a jog­hurtot és az olajat, hozzátesszük a felkari­kázott hagymazöldet, a megmosott és le­csöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojássárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük.
A mártást ezután salátástálba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.



Forrás: Skála recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.10.19. Utoljára frissítve: 2008.10.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 19:33:07 - 0.98)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez